nieuws

Architect Foster bouwt voetgangersbrug over de Theems

bouwbreed Premium

De vooraanstaande Britse architect Norman Foster gaat een voetgangersbrug over de Theems bouwen. Het ontwerp van Foster werd uitverkoren boven 225 andere inzendingen, meldt de Engelse krant The Times.

De vier meter brede brug komt te liggen tussen St. Paul’s Cathedral en de toekomstige Tate Gallery, waar de rivier 250 meter breed is. De kosten van de brug bedragen bijna f. 30 miljoen. De financiering is nog niet rond.

Foster kreeg eerder dit jaar opdracht in het centrum van Londen de hoogste wolkenkrabber van Europa te bouwen. Het gebouw van negentig verdiepingen aan de oever van de Theems wordt 328 meter hoog. Dat is 45 meter meer dan de huidige recordhouder in Europa, de eveneens door Foster ontworpen zetel van de Commerzbank in Frankfurt.

Reageer op dit artikel