nieuws

Amvest nieuwe naam in vastgoedwereld

bouwbreed Premium

De nieuwe naam van het vastgoedbedrijf van Aegon Vastgoed en Mandus fund is Amvest. Aanstaande maandag zullen de aandeelhouders, Aegon en PGGM, de fusie-overeenkomst tekenen.

Redenen voor de samenvoeging van de Nederlandse vastgoedbelangen van Aegon en PGGM zijn een betere positionering in de vastgoedmarkt en meer flexibiliteit voor de vermogensverschaffers. Amvest heeft een omvang van circa f. 5 miljard en circa f. 750 miljoen aan nieuwe ontwikkelingen in voorbereiding.

Van de portefeuille is 27 procent vastgelegd in woningen, 28 procent in winkels en 45 procent in kantoren. De komende jaren ligt de nadruk op het uitbouwen van woning- en winkelportefeuille. Het percentage kantoren wordt teruggebracht. Naar verwachting zal jaarlijks voor f. 100 tot f. 200 miljoen worden verkocht en voor f. 300 tot f. 400 miljoen worden geinvesteerd.

Reageer op dit artikel