nieuws

Afschuiven van staal is schoon en veilig

bouwbreed

Moverza BV te Raamsdonksveer introduceerde op de Betondag te Rotterdam nieuwe wapeningstaalsnijders van het merk Ogura. De werking van de apparaten berust op afschuiving.

Volgens P. Mooij, directeur van Moverza, is een veiligheidsbril niet meer nodig en ke de apparaten met blote handen worden gebruikt. “Wapeningstaven worden vaak ingekort met een slijptol, op de rand van de kist, zonder behoorlijke bescherming. Dat is gevaarlijk, en het slijpsel veroorzaakt roestspikkels op het beton”, aldus Mooij. In verband met de arbovoorschriften mag dit eigenlijk niet meer voorkomen. De wapeningstaalsnijders bieden een oplossing. De HCC-13 en HCC-16 werken op een kleine accu en zijn in staat staven tot een diameter van 13 resp. 16 mm af te snijden. De HBC heeft wel een snoer en is er in verschillende uitvoeringen. Met de snelste is het mogelijk een staaf met een diameter van 16 mm in 2 seconden door te snijden. De apparaten hebben een elektrisch-hydraulische aandrijving.

Reageer op dit artikel