nieuws

Accountants tegen overname Rutte

bouwbreed

Het accountantsbureau Ipa-Acon heeft negatief geadviseerd over de overname van het recyclingbedrijf Rutte in Halfweg door de provincie Noord-Holland. Er zouden op dit moment onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om de overname te rechtvaardigen. De Statenfractie van D66 heeft het provinciebestuur om opheldering gevraagd.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gingen vorige week akkoord met de overname van Rutte door NV Afvalzorg, waarvan de provincie 100% eigenaar is. Het provinciebestuur denkt met de aankoop van het bedrijf twee vliegen in een klap te slaan: uitbannen van de stankoverlast en een einde maken aan de jarenlange strijd met Rutte.

Met de overname van het recyclingbedrijf is een bedrag gemoeid van f. 33 miljoen. Gedeputeerde F. de Zeeuw zei vorige week dat in dat bedrag alle financiele risico’s zijn meegenomen. Rutte moet begin volgend jaar nog voor de rechter verschijnen wegens het illegaal dumpen van afval en andere frauduleuze praktijken.

De accountants van Ipa-Acon, de voormalige Noord-Hollandse accountantsdienst die nu op eigen benen staat, zijn minder optimistisch dan GS. Volgens medewerker Visser zijn er onvoldoende financiele gegevens om op bedrijfseconomische gronden het groene licht te geven voor de overname. Een woordvoerder van GS wil niet ingaan op het advies van de accountants. Volgens hem vormt het rapport geen onderdeel van de openbare stukken.

Reageer op dit artikel