nieuws

Zelfrijdend hefliftje voor

bouwbreed

montagewerk binnenshuis

De Amerikaanse fabrikant Lift-A-Loft Corporation heeft het productieprogramma schaarhoogwerkers en mobiele hefplatforms aangevuld met de AMV40; een zelfrijdend werkliftje voor inpandige en industriele toepassing.

De met batterijen aangedreven elektrische machine heeft een breedte van 1.040 mm en een transportlengte van 2.690 mm. Twee modellen zijn leverbaar. Onder de typeaanduiding AMV40-20 levert deze in rijstand 2.100 mm hoge machine een maximale werkhoogte van 7.800 mm terwijl het model AMV40-24 met zijn machinehoogte van 2.340 mm een maximale werkhoogte biedt van 9 meter. Werkgondel met uitschuifbare hefmast is door middel van een draaikrans op het mobiele onderstel gemonteerd. Daarmee kan het werkplatform over 360 gr. eindloos draaien zonder dat de bovenbouw tijdens de zwenkbeweging, buiten de breedte van het onderstel komt.

Voor de voeding zorgt een 48 Volt batterij die via een ingebouwde batterijlader na werktijd (maximaal 9 bedrijfsuren) op het lichtnet weer is op te laden. De AMV40 ontwikkelt een rijsnelheid van 4 km/h en heft lasten tot 226 kg. Het standaard werkplatform van 900 x 900 mm is te vervangen door een uitschuifbaar platform die een vloeroppervlak van 2000 x 900 mm biedt. Alle rij- en platformbewegingen zijn vanuit de werkgondel te besturen.

De AMV40 laat zich gemakkelijk tussen allerlei obstakels manoeuvreren.

Reageer op dit artikel