nieuws

Waterschap wil onrendabele haven in Puttershoek van de hand doen

bouwbreed Premium

Het Waterschap De Groote Waard wil het monumentale haventje in Puttershoek in de verkoop doen. De secretaris van het Waterschap, drs A.G. Hoogerduijn, maakte dat deze week bekend tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag.

Het instandhouden van de haven is voor het Waterschap een onrendabele bezigheid. De hoop is nu gevestigd op een ontwikkelaar die wel mogelijkheden ziet.

“We bezinnen ons nadrukkelijk op de toekomst van de haven. Verkopen is een zeer voor de hand liggende mogelijkheid. Dat past ook binnen ons beleid om onrendabele activiteiten af te stoten”, aldus Hoogerduijn.

Het Waterschap heeft in het haventje een havenmeester lopen, die is aangesteld voor vier uur per week. Tegenover deze uitgavenpost staat aan de inkomstenkant een post van circa f. 2000 liggeld, dat jaarlijks wordt geincasseerd. Voor de toekomst heeft zich reeds een forse kostenpost aangediend. De kademuur is volgens de secretaris “niet goed” en moet snel een grondige beurt hebben.

De kwestie kwam bij de Raad van State aan de orde omdat de havenmeester een schipper uit de haven heeft gestuurd. De schipper betwist dat de havenmeester het recht heeft dat te doen. Over een week of zes doet de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak in die zaak.

Reageer op dit artikel