nieuws

Waalse regering wil Hoogovens buiten de deur houden

bouwbreed

De Waalse regering is gekant tegen overname van de Waalse staalfabriek Usines Gustave Boel door het Nederlandse Hoogovens. Minister-president Collignon geeft de voorkeur aan een Waalse fusie, waarbij het verlieslijdende Boel samengaat met Cockerill Sambre.

Hoogovens onderhandelt met Boel over overname van het bedrijf. Vakbonden en personeel van Boel zijn tegen de overname uit angst voor een strenge sanering en massaal verlies van werkgelegenheid.

Een woordvoerder van Boel wijst er echter op dat de onderhandelingen met Hoogovens al in een vergevorderd stadium verkeren, terwijl de echte gesprekken met Cockerill Sambre nog moeten beginnen. Volgens de woordvoerder hoeft niemand zich illusies te maken, omdat er hoe dan ook gesaneerd zal worden. Boel leed over het afgelopen boekjaar een exploitatie-verlies van ruim f. 49 miljoen.

Reageer op dit artikel