nieuws

VROM kan hout met wolmanzouten niet verbieden

bouwbreed Premium

Het ministerie van VROM kan het gebruik van hout met arseenhoudende wolmanzouten niet verbieden. Dat stelde minister De Boer in reactie op een motie, die bij de begrotingsbehandeling VROM werd ingediend door GroenLinks, SP, D66, PvdA, RPF en GPV. In de motie wordt gevraagd de toepassing van hout, dat met arseenhoudende wolmanzouten is verduurzaamd te verbieden, en voor afvalhout, dat is geimpregneerd met arseen, chroom en koperzouten een gescheiden inzamel- en verwerkingsysteem te realiseren.

Minister De Boer liet in haar reactie weten dat het niet aan VROM is om het gebruik van dit middel te verbieden. De toelating van wolmanzouten loopt nog tot 1 juni 1998, en het besluit over verlenging ervan is voorbehouden aan het college voor de toelating van bestrijdingsmiddelen. Wel wordt op dit moment gewerkt aan een KOMO-keur voor milieuvriendelijk verduurzaamd hout. De beoordelingsrichtlijn daarvoor zal medio 1997 gereed zijn. En voor duurzaam hout als afval bestaat al een “bevredigende inzamelstructuur”, aldus De Boer.

Reageer op dit artikel