nieuws

Venlose aannemer veroordeeld tot boete

bouwbreed Premium

Aannemer M. uit Venlo is door de economische politierechter in Roermond veroordeeld tot f. 2500 boete, waarvan de helft voorwaardelijk. De aannemer is, volgens de rechter, aansprakelijk voor een bedrijfsongeval van een van zijn werknemers.

Die was op 9 mei 1995 bezig met het aanbrengen van een dak op een bouwwerk. Hij stond op een balk die losschoot en viel 2,5 meter naar beneden. De werknemer liep hierbij letsel op maar is inmiddels weer aan het werk. De balk was niet vastgezet met een bout.

Volgens de officier van justitie mr. Van Dongen had dit wel moeten gebeuren. De adjunct-directeur bestreed dat de balk, volgens voorschriften, verankerd had moeten worden. De economische politierechter zei in zijn toelichting dat het niet belangrijk is of de balk al of niet verankerd was. “Een bedrijf is bijna altijd verantwoordelijk is voor de veiligheid van de werknemer”, aldus de rechter

Reageer op dit artikel