nieuws

Uitbreiding Hoge Hexel in Wierden stuit op verzet

bouwbreed

Aanstaande woensdag blijkt of het Bungalowpark Hoge Hexel in Wierden uitgebreid kan worden met 100 recreatiewoningen. Dan doet rechter J. de Vries van de Raad van State in Den Haag uitspraak in een door omwonenden aangespannen spoedprocedure.

De omwonenden eisen in die procedure schorsing van het nieuwe Wierdense bestemmingsplan Bungalowpark Hoge Hexel II. Als De Vries niet tot schorsing overgaat, kan de gemeente een bouwvergunning verlenen voor de 100 huizen. Volgens de omwonenden zullen de woningen het Wierdense landschap op onaanvaardbare wijze aantasten. Verder hebben zij prive-belangen te verdedigen. De familie Wolters woont pal naast het uitbreidingsgebied.

Tot op een afstand van veertig meter van hun woning komen vakantiehuisjes. Zij vrezen dat daardoor hun woongenot wordt aangetast. Een andere bezwaarmaker is H.B.J. Horneman, bewoner van het nabij gelegen landgoed De Vossenbosch. Horneman vreest dat verhoging van de recreatie activiteiten de entourage rond het landgoed geen goed zal doen. De huisjes zullen worden gebouwd en geexploiteerd door Weelink’s Bouwbedrijf BV uit Ommen. Volgens directeur F. Weelink is de infrastructuur op het nu reeds 100 huisjes tellende park al berekend op een dubbel aantal bungalows. Uit bedrijfseconomische overwegingen wil hij daarom zo snel mogelijk uitbreiden. Gemeentewoordvoerder W. Bekke heeft benadrukt dat de uitbreiding ook van belang is voor de gemeente; de plaatselijke middenstand kan er bij voorbeeld een hogere omzet door behalen.

Reageer op dit artikel