nieuws

Tenniscomplex Amersfoort voorlopig van de baan

bouwbreed Premium

Het nieuwe tenniscomplex, dat het gemeentebestuur van Amersfoort wil laten ontstaan ten noorden van de Nieuwlandseweg in de kern Hoogland, kan voorlopig niet aangelegd worden. Dat is bekend geworden bij de Raad van State in Den Haag. Rechter R. Cleton van State in Den Haag heeft het Amersfoortse Uitwerkingsplan Sportpark Nieuwland namelijk geschorst voor het gedeelte dat betrekking heeft op het tennispark.

Het schorsingsverzoek was bij Cleton ingediend door omwonenden, die met de gemeente in onteigeningsprocedures zijn verwikkeld. Een woordvoerder van de gemeente zei het besluit van de rechter te betreuren, maar het niet echt problematisch te vinden. Zolang de gemeente immers nog niet alle gronden heeft verworven, zou er voorlopig toch niets aangelegd ke worden. Met een geheel geldig uitwerkingsplan is onteigenen echter makkelijker. De schriftelijke motivering van de rechter verschijnt binnenkort.

Reageer op dit artikel