nieuws

Stukadoor vreest vrachtauto’s Grolsch

bouwbreed Premium

De door het Stukadoorsbedrijf Stoteler BV uit Groenlo bij de Raad van State in Den Haag aangespannen zaak, is een beetje te vergelijken met het verhaal over de mug, die de olifant probeert te verslaan. Stoteler wil voorkomen dat er binnenkort zoveel vrachtauto’s van bierbrouwer Grolsch langsdenderen, dat het werken bij hem onmogelijk wordt. Rechter J. Bakker van de Raad van State in Den Haag hoorde alle partijen aan, die in deze affaire een rol spelen.

De Grolsche Bierbrouwerij Nederland BV heeft nu een ontsluitingsweg op de Eibergseweg. Dagelijks maken 115 vrachtauto’s gebruik van die weg. Bewoners van panden langs de Eibergseweg en omgeving waren de vrachtauto’s meer dan zat. Een van de omwonenden heeft zelfs een procedure aangespannen, waarin geeist wordt dat Grolsch door middel van een dwangsom gedwongen wordt wat aan de situatie te doen.

Grolsch en het gemeentebestuur zijn daar hard mee bezig. Het ligt in de bedoeling om een brug aan te leggen over de Groenlose Slinge. De vrachtauto’s komen dan niet meer zo dicht langs woonbebouwing.

De gemeente verleende Grolsch een nieuwe milieuvergunning op grond waarvan de bierbrouwerij de nieuwe ontsluitingsweg in gebruik mag nemen. Die vergunning wil het Stukadoorsbedrijf Stoteler geschorst zien. Het Stukadoorsbedrijf is nu aan een doodlopende straat op het industrieterrein Den Sliem gevestigd. Er kan op straat geladen en gelost worden en binnen is het redelijk toeven. Dat wordt allemaal wel anders als de vrachtwagens van Grolsch langs komen denderen.

Behandelend rechter J. Bakker gaat zich beraden en hoopt eind volgende week uitspraak te doen in deze zaak.

Reageer op dit artikel