nieuws

Softwarepakket voor constructief rekenen volgens de Eurocode

bouwbreed Premium

Logisterion Automatisering te Rotterdam introduceert een softwarepakket op de Nederlandse markt voor het maken van constructieve berekeningen volgens de Eurocode. Het pakket heet ‘Europlus’ en is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse bedrijf Nemetschek Programmsystem GmbH.

De eerste versie van Europlus omvat een aantal programma’s voor het dimensioneren en berekenen van doorgaande liggers, kolommen en funderingen in gewapend beton. De software is bestemd voor de PC, draait onder Windows en is objectgeorienteerd. Volgens de leverancier is Europlus daardoor bedrijfszeker, gebruiksvriendelijk en flexibel. In de toekomst wordt het pakket nog uitgebreid met een programma voor vlakke raamwerken in staal.

Logisterion en Nemetschek overwegen ook andere programma’s voor het maken van berekeningen volgens de Eurocode te ontwikkelen. Het gaat daarbij om ruimtelijke raamwerken en vloeren van gewapend beton.

Reageer op dit artikel