nieuws

Richard Meier wint FGH Vastgoedprijs

bouwbreed

De tweejaarlijkse prestigieuze FGH Vastgoedprijs is gewonnen door de gemeente Den Haag voor het stadhuis/bibliotheek. Het spierwitte complex van de Amerikaanse architect Richard Meier haalde de prijs binnen omdat “het niet alleen economisch en financieel geslaagd is, maar ook een bijzonder aangename werkomgeving oplevert voor de Haagse ambtenaren”.

De prijs werd gisterenmiddag in een bomvol Rai Auditorium, waar men ook moest luisteren naar artiest Paul Haenen, mede uitgedeeld door de directievoorzitter van de FGH Bank, drs. J.B.M. Streppel. Volgens hem is het complex een blijk van durf en ondernemerschap bij de gemeente Den Haag. “Dit complex kan zich meten met toonaangevende vastgoedpoen in andere Europese steden. Den Haag onderscheidt zich hiermee in positieve zin, in Nederland en in Europa.”

Het gebouw van Meier is gebouwd door Wilma en de begeleiding was in handen van Grabowsky en Poort. De jury bestond onder andere uit prof. Weeber, drs Zadelhoff en de burgemeester van Utrecht, mr Opstelten.

Reageer op dit artikel