nieuws

Raad van State wil milieuadvies over omroepcomplex

bouwbreed Premium

Onafhankelijke milieudeskundigen zullen aan de Raad van State advies uitbrengen over de vergunning voor het nieuwe omroepencomplex in Hilversum. Dit heeft de Raad van State in Den Haag donderdag bekendgemaakt.

Het complex zou moeten verrijzen aan de ’s Gravenlandseweg in Hilversum en plaatsbieden aan medewerkers van de AVRO, de KRO en de NCRV. Vorige week protesteerden bewoners van de wijken Boomberg en Trompenberg-Zuid tegen de bouw ervan. Zij voorzien straks overlast te ondervinden van parkeeroverlast, stank en lawaai.

Volgens de gemeente en de drie publieke omroepen zijn de bezwaren niet terecht. Zij beroepen zich op de voorschriften uit de bouwvergunning, waaruit blijkt wat er wel en wat er niet kan en mag.

Door een advies te vragen maakt de Raad van State duidelijk dat het niet zeker is of alle zaken inderdaad in orde zijn. Nadat de deskundigen hun rapport hebben uitgebracht, houdt de raad een hoorzitting. Pas daarna volgt de uitspraak.

Reageer op dit artikel