nieuws

Raad accepteert excuses Ouwerkerk

bouwbreed

Burgemeester H. Ouwerkerk van Groningen heeft in een spoeddebat zijn excuses aangeboden aan de gemeenteraad. Aanleiding is dat hij een nevenfunctie bij de Zuid-Hollandse Mourik-groep niet had gemeld. De burgervader gaf toe fout en bestuurlijk onacceptabel te hebben gehandeld. Ouwerkerk legde de bijbaan dinsdag al neer. De raad keurde de handelwijze van Ouwerkerk unaniem af, maar accepteerde de uitleg van de burgemeester.

“Ik was in de onjuiste veronderstelling dat je onderscheid mag maken tussen publieke en private functies”, zei Ouwerkerk. Hij handelde echter in strijd met artikel 67 van de Gemeentewet, die onder meer bepaalt dat een burgemeester al zijn nevenfuncties moet opgeven. De bijbaan van Ouwerkerk stond niet op de in oktober verschenen lijst met nevenfuncties.

Reageer op dit artikel