nieuws

Productie van putten en schachten geautomatiseerd

bouwbreed Premium

Bijna was er een complete machine voor de productie van putten en schachten op de Betonmarkt te zien geweest. Dat zou echter teveel ruimte in beslag hebben genomen.

Daarom beperkt Niemeyer Baumaschinen te Horstel in Duitsland zich tot de presentatie van de machine door middel van foto’s en brochures. De stationaire Niemeyer SGF40 wordt getoond op de stand van Humarbo CMI. Het is een sterk geautomatiseerde machine voor het vervaardigen van betonnen putten en schachten. Volgens A. Eijsink van Link Promotions International te Hoorn zijn er slechts twee medewerkers nodig voor de bediening. Een daarvan verzorgt de productie, de ander de controle en afvoer. De palletten waarop de putten en schachten worden vervaardigd, worden automatisch gereinigd en gestapeld.

Clipverbinding

De SGF40 biedt de mogelijkheid om aansluitingen uit te sparen met verschillende diameters en onder verschillende hoeken. De mallen voor de sparingen worden met een hydraulische of pneumatische clipverbinding bevestigd. De ontkisting geschiedt automatisch. De bovenzijde van het product wordt eveneens automatisch geschuurd. De SGF40 van Niemeyer Baumaschinen biedt alle voordelen van de UTR- en MGF-machines. Hij is geschikt voor het vervaardigen van putten, schachten en schachtdelen met een hoogte van 800 tot 1200 mm en een diameter van maximaal 1200 mm. Niemeyer biedt ook een uitgebreid programma onderringen, inserts en andere accessoires. De werking van de SGF40 wordt tijdens de Betondag door technici van de fabrikant toegelicht. In de Benelux wordt Niemeyer vertegenwoordigd door Link Promotions International te Hoorn.

Reageer op dit artikel