nieuws

Prijs voor hergebruik steenfabriek

bouwbreed Premium

De steenfabriek De Bovenste Polder in Wageningen is onderscheiden met de Industrieel Erfgoedprijs. De restauratie is momenteel in volle gang om deze markante verschijning langs de Rijn geschikt te maken voor hergebruik door kunstenaars, bands en theatermakers. De prijs, een oorkonde en f. 10.000, is gisteren uitgereikt op een symposium over industrieel erfgoed in de oude Verkadefabriek in Zaandam. De jury waardeerde dat er nauwkeurig is gezocht naar de meest passende bestemming en duurzame exploitatie. Een vondst is bijvoorbeeld het hergebruik van de ovenruimtes, die met hun dikke muren bij uitstek geschikt zijn als oefenruimtes voor bands.

Een eervolle vermelding is gegaan naar de Stichting Open Haven Museum in Amsterdam. Sinds de aankomst- en vertrekhal van de KNSM in 1986 werd gekraakt heeft de stichting deze met zorg onderhouden en gestreden voor hergebruik als museum en feestruimte.

Reageer op dit artikel