nieuws

‘Plannen Riva-terrein te grootschalig’

bouwbreed Premium

De stadsdeelraad van De Baarsjes in Amsterdam blijft van mening dat op het voormalige Riva-terrein vooral woningen moeten komen. Dit bleek bij de Raad van State in Den Haag. De plannen voor de uitbreiding van een moskee met sociaal-culturele voorzieningen noemt de stadsdeelraad te grootschalig.

De Turkse vereniging Aya Sofya stelt juist dat er behoefte is aan een moskee met bijbehorende voorzieningen als leslokalen, een bibliotheek, kantine en sportvoorzieningen. Volgens haar advocaat, mr. N. Koeman, zijn de plannen belangrijk voor de integratie en emancipatie van Turkse vrouwen en jongeren in de wijk. Er blijft volgens hem ruimte voor de bouw van 70 woningen. “Het verschil met de plannen voor de bouw van 90 woningen, zoals de deelraad wil, is dus niet zo groot”, aldus Koeman.

Het stadsdeelbestuur blijft echter grenzen stellen aan de maximale oppervlakte waarover de vereniging kan beschikken. De provincie is het hiermee eens, die ziet onder meer extra verkeers- en parkeerproblemen ontstaan.

Reageer op dit artikel