nieuws

Plaatsing snijrad van tunnelboormachine 2e Heinenoordtunnel

bouwbreed Premium

Gisteren is het snijrad geplaatst van de tunnelboorboormachine voor de Tweede Heinenoordtunnel. Het snijrad, met een diameter van 8000 mm, werd met een kraan van Van Seumeren BV, voor de toekomstige ingang van de tunnel op de Noordoever van de Oude Maas in de boorschacht neergelaten. De tunnelentree blijft gedurende het gehele boorproces dienst doen als startschacht. Deze ingang is nodig om het diepteverschil tussen maaiveld en tunnel te overbruggen. Voor de bouw van de in totaal 50 m lange installatie is ongeveer twee maanden uitgetrokken.

Begin februari 1997 zal met het eigenlijke boorwerk ke worden begonnen. Voor deze in ons land eerste tunnelbooractiviteiten is bij het werk op de ‘bouwlocatie noord’ een bezoekersruimte ingericht die geinteresseerden de gelegenheid biedt kennis te nemen van de vele facetten van dit unieke project. Behalve een maquette door middel waarvan de ligging van de tunnel wordt gevisualiseerd is in dit centrum een aantal interactieve informatiezuilen te vinden. Op die manier kan in dit centrum een compleet beeld worden verkregen van de totale werkzaamheden.

Reageer op dit artikel