nieuws

Ouwerkerk legt nevenfunctie neer

bouwbreed Premium

Burgemeester H. Ouwerkerk van Groningen heeft met onmiddellijke ingang zijn nevenfunctie bij het Zuid-Hollandse aannemersbedrijf de Mourik-groep neergelegd. Hij heeft dat gisteren schriftelijk bekendgemaakt.

Ouwerkerk (PvdA) geeft toe dat hij zijn nevenfunctie begin oktober ten onrechte niet heeft vermeld toen een lijst werd opgesteld van nevenfuncties van gemeenteraadsleden, wethouders en burgemeester van de gemeente Groningen. Volgens artikel 67 van de Gemeentewet is hij dat wel verplicht.

“Ook in de toekomst zal het mogelijk moeten zijn dergelijke nevenfuncties te vervullen, maar de vervulling mag niet leiden tot discussie in de gemeenteraad. Nu door mijn onjuiste handelwijze die discussie wel is ontstaan, leg ik de nevenfunctie bij de Mourik-groep neer”, aldus Ouwerkerk. Het is nog onduidelijk waarom hij de functie niet heeft vermeld.

Ouwerkerk was ruim twee jaar bestuurslid bij de Administratie Stichting Mourik, die de aandelen beheert van het aannemersbedrijf. Het was een betaalde bijbaan. De kwestie kwam afgelopen zaterdag aan het licht in een publicatie in het Nieuwsblad van het Noorden.

Vanmiddag komt de gemeenteraad van Groningen op initiatief van collegepartij D66, Groen-Links en SP in spoeddebat bijeen om de burgemeester aan de tand te voelen.

Reageer op dit artikel