nieuws

Nieuwe deelnemers aan COT-onderzoek schilderwerk

bouwbreed Premium

Het Centrum voor Onderzoek en Technisch Advies (COT) heeft het afgelopen jaar tien nieuwe deelnemers ke noteren aan het prestatieonderzoek naar schilderwerk. Het onderzoek, dat in 1994 is gestart, moet een prijs/prestatieverhouding opleveren van de verschillende soorten en merken verf. Hoewel bij de poen die de eerste twee jaar zijn aangemeld de verschillen tussen de verven zich al beginnen af te tekenen, vindt het COT het nog te vroeg om daaraan conclusies te verbinden.

Er zijn momenteel 47 deelnemende woningcomplexen die met de verfsystemen van twaalf fabrikanten zijn behandeld. Onder de producten bevinden zich tien watergedragen verven en 23 high solids. Daaruit concludeert het COT dat er sprake is van een trend van watergedragen verven naar high solids.

Het COT-onderzoek draagt een permanent karakter. Ook het komende jaar ke projecten worden aangemeld.

Reageer op dit artikel