nieuws

Nieuw systeem automatiseert inspectie schilderwerk

bouwbreed Premium

Brink Automatisering heeft in samenwerking met het Centrum voor Onderzoek en Technisch Advies (COT) een nieuw systeem ontwikkeld dat de opname van schilderwerk, houtrotherstelwerkzaamheden en de gegevensverwerking drastisch versnelt. Het systeem maakt automatisering tot een onderdeel van het dagelijkse werk op de bouwplaats. Handmatige opname van gegevens en de uitwerking daarvan op kantoor behoort met het systeem tot het verleden.

De werkvoorbereider voert tijdens de inspectie de noodzakelijke gegevens in op een handcomputer. Het gaat onder meer om conditiegegevens van ondergrond en verf, strekkende en vierkante meters van te behandelen onderdelen, houtschade per woning en per bouwdeel, de rubricering van de bouwdelen naar ondergrond, afwerksysteem, type beglazing en belasting. Deze gegevens worden met een barcodepen ingevoerd aan de hand van een set voorbedrukte barcodebladen.

Na het invoeren van de conditie- en inventarisatiegegevens is het mogelijk op een desktop computer allerlei selecties en rapportages te maken.

Het systeem, dat PaintBarco is genoemd, bestaat uit een handcomputer met software, barcodepen en een set barcodebladen in een lichtgewicht koffer. De software voor de desktop computer en de communicatiemiddelen voor de koppeling van hand- en desktop computer behoren ook standaard bij het systeem, evenals de Conditiewijzer, de inspectie-referentienormering van het COT. Het complete systeem kost f. 6500.

Brink Automatisering wil het systeem tijdens een testfase nog verder vervolmaken. Gedurende deze fase wordt aan deelnemers aan de test een korting gegeven van 25 procent.

De handcomputer van PaintBarco.

Reageer op dit artikel