nieuws

NIA en divisie van TNO gaan fuseren

bouwbreed Premium

Het Nederlands Instituut voor Arbeidsomstandigheden (NIA) en de divisie Arbeid en Gezondheid van TNO Preventie en Gezondheid in Leiden gaan met ingang van 1 januari 1997 officieel fuseren. Onder de naam NIA/TNO BV zal het nieuwe instituut voorlopig opereren vanuit het NIA-gebouw in Amsterdam. Over twee jaar wordt in Hoofddorp een nieuw gebouw betrokken.

NIA/TNO BV krijgt een tweehoofdige directie. Algemeen directeur wordt dr. F.D. Pot, nu nog manager van de TNO-divisie. NIA-directeur drs. B.G.M. Ris wordt ook directeur van de nieuwe onderneming.

Prof.dr. J.T. Allegro, de huidige algemeen directeur van het NIA, zal als adviseur van de directie gaan optreden en krijgt de functie van stafdirecteur.

Doel van de fusie is te komen tot een onderneming die in Nederland op het gebied van arbeidsomstandigheden een rol van betekenis kan spelen voor branches, grotere bedrijven, arbodiensten en de overheid.

Pogingen tot samenwerking zijn in de afgelopen jaren al vaker ondernomen. Nadat dat diverse malen op niets uitliep, toont directeur Ris zich nu “buitengewoon gelukkig dat de kogel door de kerk is”. Bij de fusie zijn 70 werknemers van TNO betrokken. Het NIA telde reeds 135 werknemers, zodat een nieuwe onderneming met ruim 200 medewerkers zal ontstaan. Een groot deel van de TNO-ers is al naar Amsterdam verhuisd.

Reageer op dit artikel