nieuws

Merlo Roto 30.13 EV geknipt voor opperwerk

bouwbreed Premium

Vooral de roterende bovenbouw op de Merlo Roto 30.13 EV was voor metselbedrijf Zwaan en Noordervliet uit Voorschoten bepalend bij de keuze voor dit type verreiker

De machine werd door importeur Bouwma Bouwmachines BV Beverwijk op het werk aan de Kop van Zuid te Rotterdam afgeleverd en doet daar dienst bij het opperen van metselstenen en specie, het opbouwen van steigers, afvoeren van bouwafval en andere op de bouwplaats voorkomende werkzaamheden. Met name de over 400 gr. roterende bovenbouw verleent de machine een grote beweeglijkheid bij het hanteren van lasten over obstakels heen en op bouwplaatsen met beperkte manoeuvreerruimte.

De Roto 30.13 EV heft maximaal 3 ton. De telescoopgiek komt tot een hefhoogte van 13,4 meter en heeft een reikwijdte van 11,18 m. Een Perkins dieselmotor levert hier een vermogen van 85,5 kW (114 pk). Via de hydrostatische transmissie bereikt deze machine en rijsnelheid van maximaal 40 km/h. Tot de standaard uitvoering behoren onafhankelijk te bedienen stabilisatoren, hoekcorrectie, hydropneumatisch veersysteem, permanente 4-wielaandrijving, hydraulisch load sensing systemen en vanuit de cabine bediend snelkoppelsysteem.

De heer Zwaan van metselbedrijf Zwaan en Noordervliet BV, Voorschoten neemt de sleutels aan van zijn nieuwe Merlo Roto 30.13 EV van Frans Nestor van Bouwma Bouwmachines BV.

Reageer op dit artikel