nieuws

Maatregelen gevraagd voor bereikbaarheid van Schiphol

bouwbreed Premium

Omdat de groei van het aantal bedrijven en arbeidsplaatsen op en rond de luchthaven Schiphol groter blijkt dan verwacht, ontstaan binnen de kortste keren grote bereikbaarheidsproblemen. Opstoppingen door het vele autoverkeer bedreigen bovendien het woon- en leefmilieu. Daarom moeten er meer – milieuvriendelijke – maatregelen komen om de bereikbaarheid van het gebied te garanderen.

President-directeur H. Smits van Schiphol en burgemeester J. van Houwelingen van Haarlemmermeer schrijven dit in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer. De kans dat er op de A4 langs Schiphol meer auto’s rijden dan die weg kan verwerken (en er dus een file ontstaat) is momenteel ruim 10 procent. Nieuwe berekeningen wijzen echter uit dat als er niets verandert die kans in het jaar 2010 meer dan 35 procent is.

Volgens Smits en Van Houwelingen zijn de maatregelen die nu in voorbereiding zijn niet voldoende. Zij pleiten daarom voor bijvoorbeeld een scheiding van doorgaand en bestemmingsverkeer .

Reageer op dit artikel