nieuws

Luxemburgs Hof van Justitie dicht vanwege asbest

bouwbreed Premium

De Luxemburgse minister van Openbare Werken Robert Goebbels heeft afgelopen donderdag met onmiddellijke ingang het gebouw van het Europese Hof van Justitie in het groothertogdom laten sluiten. Dat gebeurde nadat experts te hoge asbestconcentraties hadden vastgesteld. Het gebouw werd in de jaren 1972-1974 opgetrokken op de Kirchberg even buiten Luxemburg-stad waar ook andere EU-gebouwen liggen zoals dat van de Europese ministerraad, het Europees Parlement en het statistisch bureau Eurostat.

Volgens minister Goebbels zal zo snel mogelijk worden begonnen met het asbestvrij maken van het gebouw. De duizend ambtenaren die er werken, worden ondergebracht in de diverse bijgebouwen. De kosten van de hele operatie worden begroot op bijna f. 6 miljoen.

In Brussel moest in 1993 het hoofdkwartier van de Europese Commissie, het stervormige Berlaymontgebouw, wegens asbestgevaar worden gesloten. De 3400 Europese ambtenaren die er werkten, werden over andere EU-gebouwen verspreid.

Reageer op dit artikel