nieuws

Leeuwenhorst krijgt zonwering van zonnepanelen

bouwbreed

Het nieuwe Atrium van Leeuwenhorst Congres Centrum in Noordwijkerhout krijgt als eerste gebouw in Nederland een zonwering van semi-transparante zonnepanelen. Aan de buitenzijde van de zuid- en oostgevel zal in totaal 180 vierkante meter zonnepaneel worden gemonteerd. Het totale piekvermogen bedraagt 18 kW. Per jaar wordt er door de zonnepanelen 14.000 kWh elektriciteit opgewekt. De zonnepanelen worden geleverd en geinstalleerd door R en S uit Helmond, adviseur is adviesbureau Ecofys uit Utrecht. De kosten van de zonnepanelen bedragen ruim drie ton. Dat bedrag wordt gefinancierd door de Leeuwenhorst zelf, energiebedrijf EWR (Energie- en Watervoorziening Rijnland) en de Novem (Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu). Het Atrium vormt de laatste schakel van het uitbreidingsplan van het congrescentrum. In de ruimte ke exposities, productpresentaties en feesten worden gehouden. De nieuwbouw wordt in maart 1997 opgeleverd.

Visualisatie: Screenplay Utrecht

Reageer op dit artikel