nieuws

Krimpenerwaard moet Nationaal Park worden

bouwbreed Premium

De Stichting het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) wil dat het natuurgebied De Krimpenerwaard meer erkenning krijgt. Van de ZHL mag de Krimpenerwaard zelfs tot Nationaal Park worden omgedoopt. De Krimpenerwaard beslaat zo’n 4000 hectare en zou een recreatieve en educatieve bestemming moeten krijgen.

Om daartoe een eerste aanzet te geven worden er op korte termijn recreatieve steunpunten gecreeerd in de vorm van picknickgelegenheden, rust- en kijkplaatsen. Ook moeten er informatieborden komen. De ZHL wil verder in het Loetbos nabij Berkenwoude een bezoekerscentrum vestigen. Dit centrum moet de toegangspoort worden tot de natuurreservaten van de Krimpenerwaard. Vanuit het centrum moeten voet- en fietspaden de verschillende reservaten en natuurgebieden ontsluiten.

Reageer op dit artikel