nieuws

Kopenhagen bereidt burgers op nieuwe schouwburg voor

bouwbreed Premium

Bevolking en autoriteiten hebben in Kopenhagen deze week de gelegenheid de geplande uitbreiding van het Koninklijk Theater op basis van een zgn.’mock-up’ model op ware grootte te aanschouwen. Van de vleugelachtige constructie voor de voorgevel, waarin het ontwerp van de Noorse architect Sverre Fehn voorziet, is een provisorische 14 ton zware stalen model gemaakt die is aangebracht en tot en met zaterdag blijft staan.

Behalve de politieke beleidsmakers zijn ook de burgers uitgenodigd hun visie op het ontwerp kenbaar te maken. Eerder al was een computeranimatie en een maquette gemaakt. Alle visualiseringsinitiatieven vergen zo’n f. 2 miljoen. Daarmee wil het cultuurministerie voorkomen dat het ontwerp op weerstand stuit als het te laat is, dat wil zeggen als de bouw aan de gang is.

Reageer op dit artikel