nieuws

Kohnstamm voor grote-stedenbeleid naar buitenland

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken brengt van zondag tot dinsdag een bezoek aan Dublin en Birmingham. Hij voert er in het kader van het grote-stedenbeleid overleg met vertegenwoordigers van de landelijke en lokale autoriteiten.

Kohnstamm richt zich in Dublin op armoedebestrijding en wijkrenovatie. Om een goed beeld te krijgen maakt hij in de Ierse hoofdstad een rondrit door Tallagh, Ballymun en Summer Hill, wijken die gebukt gaan onder werkloosheid, drugsgebruik en criminaliteit.

In Birmingham gaat de aandacht vooral uit naar de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven bij economische poen. Kohnstamm wordt tijdens het bezoek vergezeld door de interdepartementale werkgroep grote-stedenbeleid en de pocoordinatoren grote-stedenbeleid uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

De staatssecretaris wil de problemen van de grote steden tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie nader aan de orde stellen. Hij is dan ook van plan om in juni een informele ministersbijeenkomst te beleggen.

Reageer op dit artikel