nieuws

Kohnstamm keurt actieplannen goed

bouwbreed

Almelo, Nijmegen en Breda ke hun actieplannen in het kader van het grote-stedenbeleid gaan uitvoeren. Staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) heeft vrijdag de plannen van deze drie steden goedgekeurd.

De voornemens zijn er op gericht achterstanden te bestrijden en de economische mogelijkheden van stad en wijk te vergroten. De drie steden krijgen er tot en met 1999 in totaal f. 36 miljoen voor. Voor alle vijftien middelgrote steden is in totaal f. 186 miljoen beschikbaar.

De rijksbijdrage is bestemd voor plannen op de terreinen leefbaarheid, veiligheid, stadseconomie en jeugd en veiligheid. Een samenhangende aanpak, voldoende draagvlak, de betrokkenheid van burgers, instellingen en bedrijven uit de wijk zijn onderdelen van de plannen. Door de goedkeuring van Kohnstamm zijn nu alle vijftien middelgrote steden aan de slag met de uitvoering van het grote-stedenbeleid.

Reageer op dit artikel