nieuws

Kleiwinning in Rhenen

bouwbreed Premium

Koramic Over Betuwe kan tot het jaar 2000 klei blijven winnen in de Palmerswaard in Rhenen. Dat is bekend geworden bij de Raad van State. Vorig jaar verliep de vergunning van Koramic. Een bij de provincie ingediend verlengingsverzoek werd gehonoreerd. Omwonende M.J.D. van Dam is het echter oneens met het besluit van de provinciale bestuurders. Hij woont aan de Utrechtsestraatweg en kijkt uit over de Palmerswaard. Van Dam kaartte de kwestie aan bij de Raad van State in Den Haag.

Hij zou het liefst zien dat nu reeds met de afwerking van de winvelden zou worden begonnen. Van Dam wordt gesteund door natuurbeschermers, die ook willen dat de natuur optimaal de kans krijgt in de Palmerswaard. De door Van Dam aangevoerde bezwaren werden echter door de rechters van de Raad van State niet van doorslaggevende aard geacht.

Reageer op dit artikel