nieuws

Jorritsma trekt tachtig miljoen uit voor betere reisinformatie

bouwbreed Premium

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat stelt volgend jaar ruim f. 80 miljoen beschikbaar voor de verbetering en aanpassing van reisinformatie voor weggebruikers. Dat blijkt uit de nota Reisinformatie, die Jorritsma dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

“Goede informatie biedt reizigers en vervoerders de mogelijkheid voor en tijdens de reis verschillende routes en verschillende vervoerswijzen tegen elkaar af te wegen, aldus de minister. “Betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige reisinformatie draagt bij aan een optimale benutting van de bestaande en geplande infrastructuur, en blijkt daarmee een onmisbare schakel in de plannen van het kabinet om ons land bereikbaar te houden.”

Circa f. 71 miljoen wordt volgend jaar uitgegeven aan zogenoemde Dynamische Route Informatie Panelen boven de weg en aan route- en reisgeleidingssystemen in de auto. Het streven is er ook op gericht de verkeersinformatie te verbeteren door het samenvoegen van alle beschikbare actuele gegevens van politie, Rijkswaterstaat en ANWB.

Verder is f. 10 miljoen beschikbaar voor onder meer het uitrusten van 1000 proefauto’s met RDS/TMC, een techniek waarmee actuele en toegesneden verkeersinformatie op een schermpje in de auto verschijnt.

Reageer op dit artikel