nieuws

Ir. J.G. Smale: “De bouw wordt gekenmerkt door een directe sfeer.”

bouwbreed Premium

Ir. J.G. (Jan) Smale MBA (35) is als commercieel directeur toegetreden tot het managementteam van Jongeneel. Smale is afkomstig van Sara Lee/Douwe Egberts, waar hij laatstelijk directeur operations was van Douwe Egberts Coffee Systems. Hij gaat nu vorm geven aan het commerciele beleid van de 35 Jongeneel-vestigingen in Nederland. Smale wordt verantwoordelijk voor commercie en marketing van de leverancier van hout, plaatmateriaal en afbouwproducten voor de professionele bouw.

Smale: “Hoewel koffie en hout op het eerste gezicht niks met elkaar gemeen hebben zijn er toch overeenkomsten. Het zijn allebei natuurproducten en ook het logistieke- en distributiesysteem hebben gemeenschappelijke kenmerken, met name als het gaat om de professionele markt. De afzetmarkt is wel compleet anders. Douwe Egberts heeft een grote algemene naamsbekendheid, terwijl Jongeneel vooral bekend is bij de afnemers. Overigens zijn we die naamsbekendheid wel aan het vergroten, onder meer aan de hand van radiocommercials. Verder is het de bedoeling dat we wat meer de commerciele richting opgaan. We willen het service-concept verder uitbreiden, onder meer door het netwerk van vestigingen te optimaliseren.”

Smale kan nog niet zeggen of daar ook uitbreiding van het aantal vestigingen bij hoort. “Daar zijn we nog naar aan het kijken.” Het omgaan met de bouwbranche ervaart hij als positief. “De bouw wordt gekenmerkt door een directe sfeer, waar niet om de zaken heen wordt gedraaid. Daar houd ik wel van.”

Reageer op dit artikel