nieuws

Instorten loods te wijten aan fouten van slopers

bouwbreed Premium

Een sloopbedrijf uit Pijnacker is volgens de politie verantwoordelijk voor het instorten van een loods in die plaats. Hierbij kwam een werknemer om het leven. De loods stond al een tijd leeg en werd op het moment van het ongeval gesloopt.

Uit onderzoek van de politie en de Arbeidsinspectie blijkt dat werknemers van het sloopbedrijf zich niet aan het sloopplan hebben gehouden. De steunbalken zijn te snel losgemaakt, concluderen de onderzoekers. “Waarschijnlijk hebben de medewerkers van het sloopbedrijf zich niet aan de juiste volgorde van werkzaamheden gehouden. De bedrijfsleiding is hiervoor verantwoordelijk”, zegt een woordvoerder van de politie. “Het is nu aan de officier van justitie of de zaak voor de rechter komt.”

Reageer op dit artikel