nieuws

Hitachi brengt met EX600 58 ton zware graafmachine

bouwbreed Premium

Met de EX600 gaat Hitachi een 54-58 ton zware machine op de markt brengen die bedoeld is voor middelgrote mijnbouw- en steenwinningsbedrijven. Volgens de fabrikant zou de machine ideaal te combineren zijn met dumptrucks met laadvermogens van 150-200 ton.

Daarnaast is Hitachi van mening dat deze EX600 ook op zijn plaats is op grotere civieltechnische poen. Om gebruikers een machine te ke bieden die in grote mate is afgestemd op de te verrichten werkzaamheden wordt hij in verschillende uitvoeringen leverbaar.

Zoals gebruikelijk voor Hitachi is ook deze EX600 uitgerust met een Cummins dieselmotor. Dit keer gaat het om een 272 kW versie van de beproefde N-14 zescilinder. Bij de machinebediening is er keuze uit vier werkstanden en drie rijschakelstanden waaronder slow, fast en autospeed. Motor en pomp zijn volledig computergestuurd. Met behulp van een speciale krachtschakelaar is de machinist in staat indien nodig in bepaalde situaties kortstondig extra vermogen te vragen. De EX600 is uitgerust met een nieuwe ergonomisch ontworpen cabine. Met de introductie van deze dieplepel maakt Hitachi duidelijk dat onderzoek en ontwikkeling bij deze fabrikant nog steeds op hoog niveau staan en de wensen van uit de constructie- en bouwindustrie nauwlettend worden gevolgd.

Reageer op dit artikel