nieuws

Gemeenten vragen extra geld voor openbaar vervoer

bouwbreed

Er moet extra geld komen om in de nieuw te bouwen stadswijken goede voorzieningen voor het openbaar vervoer mogelijk te maken. Dat schrijven 22 gemeenten in een brief aan minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat).

Alle betrokken gemeenten moeten de komende jaren vele tienduizenden woningen realiseren in de zogenoemde Vinex-locaties. Volgens de gemeenten ke zij op termijn de investeringsbedragen en de bijdragen in de exploitatie van het openbaar vervoer niet ophoesten. Wethouder C. Sas van Dordrecht schrijft mede namens zijn collega’s uit 21 andere gemeenten dat “een zeer grote gecoordineerde inspanning” nodig is om de doelstellingen van de overheid voor het terugdringen van het autoverkeer mogelijk te maken. Hij vreest echter dat bij onvoldoende investeringen de openbaar-vervoervoorzieningen in met name de Vinex-locaties in de knel komen. De brief is ondertekend door de gemeenten Groningen, Leeuwarden, Emmen, Zwolle, Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Alkmaar, Vlissingen, Den Bosch, Sittard, Tilburg, Breda, Heerlen, Enschede, Eindhoven, Hilversum, Almelo, Geleen, Middelburg, Leidschendam en Dordrecht.

Reageer op dit artikel