nieuws

Geluid onderbroken tussen trap en bordes

bouwbreed Premium

Voor het onderbreken van de geluidsoverdracht tussen een prefab betonnen trap en een in het werk gestort bordes brengt Ribema Bouwsystemen BV te Enter een nieuw product op de markt.

Het betreft het Schock Tronsole type T systeem, bestaande uit een voegplaat met voorgevormde wapeningsstaven. De verbinding is geschikt voor bordessen met een dikte vanaf 150 mm en trappen met een breedte vanaf 900 mm.

Het systeem zorgt niet alleen voor een goede geluidsisolatie, maar ook voor een stabiele en sterke koppeling tussen trap en bordes. Er zijn ook andere types, speciaal ontworpen voor onder andere de verbinding van prefab bordesplaten en op het bordes opgelegde trappen.

Voor de onderbreking van het contactgeluid tussen bordes en wand levert Ribema de Schock Tronsole type AZ en AZT.

Koudebruggen

Naast de systemen die de geluidsoverdracht beperken produceert Schock ook systemen voor het onderbreken van koudebruggen, onder de naam Isokorf. Tijdens de Betondag wordt een uitbreiding van het Komo-certificaat voor deze systemen gepresenteerd. De wapening mag nu zwaarder worden belast, de toegelaten plaatlengte is vergroot met een factor 1,5 en het aantal gecertificeerde typen is uitgebreid met type O voor gevelbanden, type F voor gevelelementen en type A voor dakranden.

De certificatie van de typen S en W voor respectievelijk console- en wandelementen wordt in februari 1997 verwacht.

Tenslotte is er ook een nieuw type koudebrugonderbreking aan het leveringsprogramma toegevoegd, namelijk Isokorf KX. Het is een modificatie van systeem K. Er is een gesloten beugelvormige dwarskrachtstaaf toegevoegd, waardoor er geen wapening voor de splijt- en randtrekkrachten meer bijgelegd hoeft te worden. Dat scheelt in tijd en vergemakkelijkt de controle.

Opengewerkte afbeelding van de verbinding van trap en een bordes met het Tronsole type T systeem van Ribema.

Reageer op dit artikel