nieuws

Erasmusbrug afgesloten voor alle verkeer

bouwbreed

De Erasmusbrug is maandagmiddag afgesloten voor alle verkeer. Het scheepvaartverkeer mocht een uur lang niet onder de brug doorvaren. De nieuwe brug werd op last van Gemeentewerken Rotterdam gesloten. De middelste tuien van de brug slingerden in de harde wind sterk heen en weer. Dat veroorzaakte bewegingen van het wegdek.

De combinatie van harde wind, regen en deze schommelingen levert voor het verkeer mogelijk slipgevaar op. Om de trillingen te dempen worden de tuien onderling gekoppeld. Pas als dat gebeurt is het verantwoord weer verkeer op de brug toe te laten. Het koppelen gebeurt met behulp van hoogwerkers. De voortgang is afhankelijk van de weersomstandigheden. Aan het eind van de middag was nog niet duidelijk wanneer de brug weer voor het verkeer opengesteld kan worden.

Reageer op dit artikel