nieuws

Efteling krijgt

bouwbreed Premium

superachtbaan

Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel investeert komend jaar f. 25 miljoen in de bouw van een nieuwe, overdekte superachtbaan. Dat is gisteren bekend gemaakt. De nieuwe attractie moet bij de opening van het seizoen in 1998 gaan draaien. In februari 1997 gaat de eerste spa de grond in. In verband met de steeds strenger wordende milieu-eisen voor geluid is ervoor gekozen de achtbaan in zijn geheel te overdekken. Omdat het bouwwerk met een hoogste punt van 25 meter een stuk hoger uitpakt dan volgens de normen in het bestemmingsplan is toegestaan, wordt de attractie gedeeltelijk ondergronds aangelegd. Het gebouw neemt een oppervlakte van 3000 vierkante meter in beslag. Volgens de Efteling zal de rollercoaster in Kaatsheuvel spectaculairder zijn dan alle andere.

Reageer op dit artikel