nieuws

Drie awards voor hout

bouwbreed Premium

Voor de vierde keer zijn in het Oostenrijkse Murau, de Glulam Awards uitgereikt voor de beste poen in hout. Van de 27 poen in negen Europese landen, zijn drie Nederlandse uitverkoren. Het gaat om innovatieve architectonische ontwerpen. Het verpleeghuis Polderburen in Almere-Stad is ontworpen door prof.ir. Hans Ruijssenaars uit Amsterdam. Gelamineerd hout als hellende dakondersteuning geeft het gebouw zijn karakteristiek aanzien.

Architecten Bureau Van den Pauwert te Eindhoven heeft de Award verworven voor zijn geodetische houten koepelconstructie van de Indoor Sporthal, waarmede het natuurlijk houtgebruik en sport met elkaar worden verbonden. Het bedrijfspand van Burgy Bouwbedrijf in Leiden van architect ir. Ronald Knappers uit Leiden heeft de Award te danken aan het speelse karakter van de toepassing van de gelamineerde skeletconstructie van het industriegebouw.

Het verpleeghuis Polderburen in Almere-Stad is een van de innovatieve Nederlandse ontwerpen.

Reageer op dit artikel