nieuws

Draka (kabels) versterkt zich in Frankrijk

bouwbreed Premium

Kabelfabrikant Draka uit Amsterdam gaat de kabelactiviteiten overnemen van de Franse participatiemaatschappij Gifi Groep. Draka versterkt zich hiermee in Frankrijk, wat omvang betreft de tweede markt van Europa. De partijen hebben in beginsel overeenstemming over de transactie bereikt.

De overname betreft drie kabelfabrieken met een jaaromzet van f. 135 miljoen. Er werken in totaal 450 mensen. De producten omvatten energiekabel, datakabel en speciaalkabel voor de vliegtuigindustrie en de elektronische industrie. Sinds 1993 had Draka al een verkoopkantoor in Frankrijk.

Volgens directeur S. van Kesteren sluiten de activiteiten van de over te nemen fabrieken goed aan bij die van Draka. Hij ziet mogelijkheden voor rationalisaties. Dat komt erop neer dat de vestigingen van Draka zich verder ke gaan specialiseren. De kabelfabrikant heeft productievestigingen in onder andere Nederland, Spanje, Duitsland en Portugal. Van Kesteren acht de gevolgen voor de werkgelegenheid hierbij minimaal.

Draka boekte vorig jaar een nettowinst van f. 65,4 miljoen op een omzet van f. 1,2 miljard. Er werken bij de groep 4000 mensen. Partijen doen geen mededelingen over de hoogte van de overnamesom. Draka zal dat bedrag voldoen uit de kasstroom.

Reageer op dit artikel