nieuws

De Hamert

bouwbreed Premium

Het bijna 1600 ha grote gebied De Hamert, gevormd door de natuurgebieden tussen Arcen en de Bergerheide in Noord-Limburg, is verheven tot nationaal park. Het is het derde park in Limburg en het achtste in Nederland. Namens minister J. van Aartsen, afwezig wegens verplichtingen in Brussel, verrichtte A. Burger, directeur Zuid van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV), de officiele handeling.

De ‘benoeming’ is goed voor een rijksbijdrage van f. 330.000 per jaar voor het beheer van het park; een eenmalig bedrag van f. 168.000 voor de inrichting van het gebied en f. 660.000 voor de bouw van een bezoekerscentrum in Wellerlooi. Het Limburgs Landschap schonk een strook grond voor een fietspad, dat gratis wordt aangelegd door het bedrijf SDH dat door het zandtransport voor jarenlange vertraging van de nieuwe status zorgde.

Reageer op dit artikel