nieuws

D66: ‘Schiphol moet flink inkrimpen’

bouwbreed

Schiphol moet flink inkrimpen. Een fors deel van het vliegverkeer moet worden verplaatst naar een nieuw aan te leggen vliegveld op een minder kwetsbare plaats. Mogelijk ke dan de twee hinderlijkste banen van Schiphol dicht.

D66-fractievoorzitter Wolffensperger die dat zondag heeft gezegd in de tv-actualiteitenrubriek Netwerk, gaf geen plaats aan voor het nieuw vliegveld. Wel zei hij dat het nieuwe vliegveld geen tweede nationale luchthaven mag worden, maar alleen een plaats voor landing en vertrek van vliegtuigen. Supersnelle treinen zullen de reizigers van en naar Schiphol vervoeren om onder andere de douane te passeren.

Door deze ingreep kan het vliegverkeer volgens D66 beperkt verder groeien. Ook kan Schiphol een of zelfs twee banen sluiten, aldus Wolffensperger. Hij dacht daarbij aan de twee banen die voor de meeste overlast zorgen: de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan. In dat gebied zouden dan zelfs nieuwe woningen gebouwd ke worden, denkt Wolffensperger.

Reageer op dit artikel