nieuws

College Oss wars van kerstgeschenken

bouwbreed

Burgemeester en wethouders van Oss stellen dit jaar geen prijs op kerstgeschenken. Relaties die de leden van het college met kerst een presentje sturen, krijgen het relatiegeschenk per kerende post ongeopend terug.

Burgemeester Dijkstra heeft alle relaties van de gemeente een briefje gestuurd met het vriendelijke verzoek om geschenkjes voortaan achterwege te laten. Dijkstra wil voorkomen dat er in Oss “situaties ontstaan waarbij relatiegeschenken een onzuivere rol spelen”.

Het standpunt van het college is mede ingegeven door recente gebeurtenissen in het land, waarbij is gebleken dat het geven van geschenken aan gemeenterelaties een negatieve klank kan krijgen. Dijkstra heeft zijn ambtenaren gevraagd het voorbeeld van het college te volgen.

Reageer op dit artikel