nieuws

Coating alifatische polyurethaan dicht beton kleurloos af

bouwbreed

Pentagon Plastics NV te Wakken in Belgie brengt een product op de Nederlandse markt, dat volgens een woordvoerder hier nog niet gangbaar is. Het is een coating van alifatische polyurethaan, gemodificeerd met polycarbonaat. De coating zorgt voor een onzichtbare, waterdichte afwerking van betonnen constructies of metselwerk. Volgens de woordvoerder zijn veel gangbare middelen voor de bescherming van beton samengesteld op aromatische basis. Het verschil is, dat de alifatische polyurethaan coating transparant blijft en niet verkleurt. Bovendien heeft het materiaal een in verhouding grotere elasticiteit.

Pentagon Plastics stelt dat de coating, die wordt geleverd onder de naam Decothane Clearglaze, scheuren overbrugt en de carbonatatie in het beton afremt. De coating wordt toegepast op terrassen, galerijen en gevels. Het product is in het buitenland niet geheel onbekend. In Engeland zijn reeds verschillende grote kantoorgebouwen met Decothane Clearglaze behandeld. Pentagon

Reageer op dit artikel