nieuws

Case gaat licentie overeenkomst met Kubota beeindigen

bouwbreed Premium

Mike Edmondson Europees vice president voor bouwmachines van Case Corporation, de Amerikaanse machineproducent die kort geleden Fermec Holdings Ltd. heeft overgenomen, heeft bevestigd dat Case zijn licentie-overeenkomst met Kubota, op het gebied van minigraafmachines, zal gaan beeindigen.

Case heeft het plan, zij het geleidelijk aan, om te schakelen naar de minigravers die momenteel door Fermec’s fabriek in Manchester worden vervaardigd. Zodra een licentie -overeenkomst tot stand is gebracht met Kobelco, identiek aan die welke er sinds kort bestaat tussen Fermec en Kobelco, zal Case zich op gepaste wijze van Kubota terugtrekken. Met betrekking tot de schrankladers merkte Edmondson op dat op lange termijn de Case schrankladers mogelijk via het Fermec netwerk zullen worden verkocht. Fermec’s huidige licentie-overeenkomst met Belle zal dan in goed overleg op termijn worden stop gezet.

De huidige lijn schrankladers van drie modellen in de klasse van 400 tot 771 kg zal worden uitgebreid tot acht modelleb met bedrijfsgewichten van 266 tot 855 kg.

Reageer op dit artikel