nieuws

Camping goudmijn voor archeologen

bouwbreed Premium

Haagse stadsarcheologen hebben opnieuw op het terrein van de camping Kijkduinpark (voorheen Ockenburgh) een vondst gedaan uit de Romeinse tijd (150-200 na Christus). Dit keer gaat het om een waterput van gevlochten wilgentenen.

De put heeft een doorsnede van ongeveer anderhalve meter en is volgens de deskundigen uitzonderlijk goed bewaard. De archeologen proberen de put in zijn geheel te lichten, te prepareren en conserveren. In een later stadium moet de waterbron tentoongesteld ke worden.

Het is niet de eerste keer dat archeologen iets bijzonders uit de Romeinse tijd vinden op camping Kijkduinpark. In september ’95 vonden ze een compleet skelet van een paard. Dat staat nu in het Haagse Museon. In maart van dit jaar kwam een paardenskelet uit de Late IJzertijd aan de oppervlakte.

Reageer op dit artikel