nieuws

Burgemeester Kampen

bouwbreed

tegen grote gemeenten

“Ze zeggen allemaal dat er grotere gemeenten moeten komen, maar ik zie bij grotere gemeenten overal een bestuurlijke chaos. Wat willen we met dit kleine Nederland, het land dat door zijn kleinschaligheid groot geworden is. Grote grijze gemeenten met drie of vier partijen die alles voor het zeggen hebben?”

Dat zei de Kampense burgemeester H. Kleemans bij de presentatie van de afspraken over de ruimtelijke indeling van het gebied Kampen-IJsselmuiden. Met dit soort afspraken willen de twee Overijsselse gemeenten een vuist maken tegen de plannen de twee samen te voegen. De plannen komen uit de koker van GS van Overijssel.Volgens Kleemans geeft elke gemeentelijke herindeling een hoop ellende. De hogere overheden zien blijkbaar niet in dat gemeentelijke herindeling de kloof tussen de burgers en overheid alleen maar groeit. “Opzet van de bestuurlijke vernieuwing was toch die kloof te verkleinen”, aldus Kleemans.

Reageer op dit artikel